Sensoreihin tutustumista

3.4.2012 Prototyypin rakennuskurssi.

Tänään aiheena tunnilla oli tutustua sensoreihin ja itse valitsin umpimähkään Parallax inc:n Sensiron SHT 11 Lämpö- ja kosteusmittarin.

Tarkemmat tiedot seuraavassa linkissä:

http://www.sensirion.com/en/01_humidity_sensors/02_humidity_sensor_sht11.htm

kuva sensorista:

Kuva

Itse sain kytkettyä mittarin koekytkentälevyyn, mutta itseltäni loppui tietämys siitä miten sen saisi kalibroitua tai näyttämään tietoja numeroina.

Kytkentä sanoina:

Kytkin ensimmäiseksi SHT11:Sta koe kytkentä levyyn. Sen jälkeen laitoin mustan johdon Arduinon pinni kohtaan GND ja toisen pää koekytkentä levyyn siihen kohtaan jossa SHT11 on Gnd eli ylin pinni kohta.

Seuraavaksi laitoin punaisen johtdon pinni kohtaan 5V Arduino Uno:ssa ja toisen pään SHT:N alinmpaan pinniin Eli VDD:hen.

Sitten kiinnitin keltaisen johdon Unon pinniin nro 11 ja toi sen pään SHT11:n Data kohtaan ja viimeiseksi kiinnitin vihreän johdon Unossa pinniin 10 ja toisen pään SHT11 SCK kohtaan.

En itse löytänyt mistään kunnollista ohjelmakoodia, jolla voisi saada sensorin lähettämään dataa koneelle.

½h myöhemmin kaveri valotti asiaa seuraavalla linkillä:

http://www.glacialwanderer.com/hobbyrobotics/?p=5

Sivuilta löytyi myös koodi jolla sensori mahdollisesti saadaan toimimaan. Tosin koodi on tehty alunperin sensironin sht15:lla.

Mutta se näyttää seuraavalta:

Loppusanat:

Sensironin SHT11 kosteus -ja lämpömittarin testaus ei onnistunut odotetulla tavalla koska en saanut mitään dataa takaisin siitä ja omasta mielestäni sensorikin vaikutti vaikealta testattavalta.

Seuraavaksi olisikin parempi valita hieman helpompi sensori.

KUVIA VIELÄ KYTKENNÖISTÄNI:

   

Leave a comment